Vill du bestämma över ditt liv?

I år är det val och precis som vid alla tidigare val är det extremt viktigt att just Du går och röstar. Jag tänker aldrig någonsin tala om för någon vilket parti jag tycker att de ska rösta på, men jag kommer alla dagar i veckan tala om vad jag inte tror är bra för någon.

Partier som prioriterar att bestämma över våra liv framför att göra Sverige till en trygg plats att leva på, där varje människa själv kan bestämma över sitt liv, ser jag inte bara som ett hot mot vår frihet utan också som ett hot mot våra liv.

I slutänden vill alla människor vara fria. Det vi sett i diktaturer under så många år vill vi inte se i vår fria del av världen.

Problemet är bara att Sverige är inte så fritt som alla tror. Du kan inte när som helst gå och köpa dig en flaska vin, utan du är hänvisad till Systembolaget för att staten inte tror att just Du kan bestämma över ditt liv. Du kan inte heller bygga din fastighet hur du vill eftersom kommunen kräver att den ska vara handikappanpassad, för att du någon gång kan komma att behöva deras hjälp.

Du kan inte heller ta ut alla dina pengar utan att staten ska fråga dig vad du ska ha dem till. Det finns även partier som vill styra vad du äter genom att införa en sockerskatt.

Sedan finns det ett parti som uttryckligen inte tycker att du ska få äga ett företag. De skriver det inte rakt ut, men jag är säker på att kommunisterna i Vänsterpartiet inte vill att du ska få äga någonting. En variant på kommunisterna är de ekologiska fundamentalisterna i miljöpartiet, som till och med vill införa diktatur enligt deras EU-kandidat Pär Holmgren.

Listan kan göras mycket längre, men använd ditt sunda förnuft och hitta ett parti som vill ge dig mer frihet i livet, inte mindre. Gå inte på falska vallöften utan sträva efter att få vara en fri människa som bestämmer över sitt liv.

Annars kan det gå som i <fyll i namn på valfri stat som bygger på kommunism>. Där skjuter de dig om du uttrycker fel åsikt. Så vill vi inte ha det.