Låt det löna sig att spara

löna

Välkomna tillbaka till ännu ett av mina favoritämnen! Dagens inlägg ska återigen handla om skatt och med ett väldigt stort fokus på att arbete måste löna sig, men att spara måste vara ännu mer lönsamt. 

Principen att beskatta tillgångar som har köpts med pengar som en gång skattats är fel och kan aldrig bli annat än fel. Det är en orättvisa som slår mot den som arbetar hårt, sparar och kanske investerar sina pengar i någonting varaktigt, som ett hus. Att staten då ska ha att göra med tillgångarna är ingenting annat än kommunism. Vilket i sig också är fel sätt att behandla samhällets medborgare.

Fastighetsskatten debatteras flitigt runt om i landet och för mig är det förvånande att det över huvud taget finns någonting som heter fastighetsskatt. Att en tillgång ska beskattas är återigen fel. Fel, fel och fel. Lånar du till din bostad kommer kanske fastighetsskatten (eller avgiften som den heter idag) att jämnas ut. Men om du amorterar och inte har några lån ska du straffas. Skulle du spara ihop pengarna först och betala din bostad kontant tycker staten att du är värd en avgift som belöning.

Varför?

Samma sak med kapital, något vi som tur är blev av med men som sossarna och kommunisterna vill ha tillbaka. Om du tjänar pengar betalar du skatt. Lägger du dem på hög vill vänsterpartierna att du ska betala en gång till. Årligen dessutom.

Varför då? För att du sliter hårt eller för att staten på något underligt, konstruerat sätt anser sig ha rätt till dina pengar.

Ingenting kunde vara mer fel. Att vi alla betalar en andel av det vi tjänar för att samhället ska kunna fungera och de som inte kan arbeta kan få hjälp är en sak, men att straffa den som sparar är ingenting annat än total idioti.

 

2 Comments

  1. Bra frågor! Alla partier säger att det är bra om vi sparar och tar ansvar för vår ekonomi. Det rimmar illa med att de bestraffar oss när vi gör det och belönar oss när vi gör tvärtom.

Comments are closed.