Patent på sanningen

sanningen

Har det slagit dig att bland klimat- och veganaktivisterna verkar vara så många som har patent på sanningen? Ingenting annat än deras absoluta sanning accepteras. Det är som en masspsykos som inte får ifrågasättas.

Kanske beror det på att båda delarna är sprungna ur vänsterrörelser och därmed i sitt dogmatiska sätt att vara inte accepterar oliktänkande. För tänk om… de skulle ha fel?

Nyligen publicerade FN’s klimatpanel, IPCC, en rapport som bland annat tar upp användningen av skog och mark. Slutsatsen från rapporten är att världen måste ställa om och köttkonsumtion måste minska. Vänstern och miljöaktivisterna är förstås inte sena med att sälla köttskam till den långa listan över saker vi ska skämmas över. Flygskam, bensinskam, köttskam.

Varför inte lägga till livsskam? Det är för många människor som är klimatets största problem. Oavsett vad vi gör kommer vi att ha någon form av påverkan på klimatet.

Lägg då till att miljökommunisterna vill stänga kärnkraftverk. De har ingen som helst aning om hur ett elnät fungerar, men det brukar väl lösa sig som Åsa Romson brukade säga.

Men åter till det faktum att det bara finns en sanning i vegan och miljöträsket. Ät inte kött, stäng kärnkraftverken, sluta flyga och sluta köra bil. Men att streama film, surfa på nätet och köra elbil eller elscooter är det inget fel på, trots att det är betydligt sämre för miljön än vad miljökommunisterna försöker få det till.

I slutänden är det sunt att ifrågasätta sanningar. Särskilt när det gäller sanningar från minoritetspartier som får oerhört stor påverkan på vår vardag. Svenskarnas livskvalité försämras, utan att några som helst krav ställs på omvärlden, där det är betydligt sämre ställt med miljöarbetet.

2 Comments

  1. Ja, det där slog mig för länge sedan. Men numera är det väl inte enbart på vänsterkanten det flummas på det viset. Se bara på hur Centerpartiet förvandlats till en slags sekt som kallar allt annat för hat. Fast i och för sig så kan man väl se dem som ett rött stödparti idag. Det blir inte heller bättre av att dagens Moderater har så pass dåligt självförtroende, eller avsaknad av ryggrad, att de inte vågar ta debatten sansat.
    Mvh investera-pengar.blogspot.se

  2. Bra poäng! Centern har absolut landat i samma sektliknande träsk. Deras ungdomsparti är dessutom fullständigt galna i de idéer de lanserar. Och du har rätt vad det gäller Moderaterna, de behöver ta ett rejält kliv framåt.

Comments are closed.