Träning som inte kostar något

I min livsresa på väg mot ekonomiskt oberoende insåg jag tidigt att hur mycket pengar jag än skrapar ihop kommer jag inte ha någon som helst nytta av dem om jag är död. Det kan låta som en självklarhet, men det är det inte. Särskilt inte för unga, odödliga människor.

När man är ung är det lätt att tro att livet ska vara för evigt, att man ska förbli som en tandpetare och att knäna aldrig börjar klaga. Sedan kommer sambolivet, barn och vips är det svårt att svinga sig ur sängen som man en gång (om än motvilligt) kunde ställa sig upp ur på bästa Dracula-vis.

Träning är en otroligt viktig del av att hålla sig i form, och den andra delen handlar förstås om vad vi stoppar i oss. Men om vi håller oss till träningen så är det också en av många människors fasta kostnader. Gymkortet eller träningskortet för att gruppträna eller kostnaden för en app som hjälper dig köra 100 pushups varje morgon.

Ingenting av det där behöver du för att hålla dig i form. All kunskap du behöver finns på nätet, det är bara att ut och söka. Troligen vet du redan vad du behöver göra för att träna hela kroppen och hur du ska göra för att undvika skador. De enda kostnader du behöver tänka på är träningskläder och riktiga skor. Sedan är det bara att köra igång.

Följande träningspass kostar ingenting förutom kläderna (och de måste du ändå investera i):

 • 10 km löpning
 • 10 000 stegs promenerande
 • Simma
 • Pushups
 • Situps
 • Squats
 • Jumping Jacks
 • Cykla 3 mil (cykeln kostar, jag vet)
 • Hoppa rep
 • Gå i trappor (hitta ett höghus du får lov att vara i och knata på)
 • Stretcha

Som du ser finns det massor av saker du kan göra för att hålla dig i form. Kombinera några av ovanstående förslag så har du en allsidig träning. Själv försöker jag träna minst tre gånger per vecka, och helst fem till sex gånger om jag hinner med.

2 Comments

 1. Gymboll kostar förvisso 200 kr men ger bättre muskelträning än alla redskap i ett gym

  • Mycket bra tips, 200:- för en gymboll är ett bra pris för den träning man får!

Comments are closed.