Test av ReInvest24

reinvest24

Man kan utan tvekan säga att vi lever i väldigt intressanta tider. Internet har gjort det möjligt att skapa helt nya affärer utan geografiska begränsningar. Jag har testat ReInvest24, en tjänst som gör det möjligt att investera i fastigheter och få en regelbunden avkastning. 

För ordningens skull: Det här är inte ett sponsrat inlägg, men det finns affiliatelänkar i inlägget. Testet är dock gjort med ett kritiskt perspektiv och utan påverkan av leverantören. 

Du som följt Money Cowboy ett tag vet hur jag har tjatat om vikten av att ha fler inkomstströmmar. Om du bara förlitar dig på en inkomstström blir du väldigt sårbar. Ju fler inkomstströmmar desto bättre, men det måste förstås vara kvalitativa inkomstströmmar.

En relativt stabil och pålitlig inkomstström är fastigheter. De är dock dyra och kräver ett högt kapital för att komma igång. Sedan krävs också ett underhåll och ett risktagande som inte alltid står i proportion till kapitalet.

Då är det intressant med alla nya tjänster som dyker upp som tillåter dig att investera i fastigheter utan att köpa hela fastigheten. En sådan är ReInvest24.com (affiliate-länk), där du kan investera i fastigheter, primärt i Estland. Det fina är att du behöver inte investera några jättesummor (om du inte vill), utan kan starta med så lite som €100. Du väljer ut en fastighet du tror på och investerar direkt i den fastigheten. Därefter är du redo att börja tjäna passiva pengar.

På €100 blir det inte så mycket förstås, men direktavkastningen netto ligger ändå på 7-8% efter att kommission från ReInvest24.com är avdragen. Du kan dessutom när som helst lägga ut dina andelar till försäljning, något jag inte har prövat ännu.

Dessutom ökar förhoppningsvis fastigheterna i värde, vilket inte är inräknat i den beräknade avkastningen ovan.

Inledningsvis tar det ett tag innan din investering börjar ge avkastning. Dels för att fastigheten ska fullinvesteras och du följer hur investeringen går. Min spaning är att olika fastigheter tar olika lång tid att bli fullinvesterade, beroende på att de är olika attraktiva och avkastningen är olika. Därefter ska det byggas eller renoveras, även om jag gissar att det finns färdiga fastigheter som köps.

Företaget bakom Reinvest24 har inte låst sig till enbart Estland, utan fastigheter kan förvärvas över hela Europa och kanske världen.

Idag finns det några nackdelar med tjänsten. Skatt betalas inte automatiskt, utan det måste du sköta själv – så glöm inte att ta upp avkastningen i din deklaration. Jag antar att den här sortens avkastning går som kapitalinkomst, men det tål att kollas upp.

En annan nackdel, eller snarare osäkerhetsfaktor, är att allt är nytt. Reinvest24 är en ny tjänst och det finns med andra ord ingen historik att luta sig mot. Vilket inte behöver vara en nackdel, bara en risk. Men sköter Reinvest24 sig kan det här mycket väl utvecklas till en bra tjänst.

Det finns andra liknande tjänster, men de kräver oftast betydligt större investeringar. Att kunna investera en tusenlapp i månaden är överkomligt och en lagom låg risk för att testa tjänsten.

Jag tycker också att det är mycket positivt att det dyker upp sådana här tjänster som utmanar storbankerna. Det är ytterligare en anledning till varför jag tror att storbankernas tid snart är förbi.

Vill du också testa så hittar du Reinvest 24 här:

ReInvest24.com (affiliate-länk)