Julfrid och ekonomisk frid

julfrid

Nu är det julafton och du ska ägna dig åt att koppla av, varva ner och inte tänka på vare sig ekonomi eller andra bekymmer. Julen är fridens tid.

Men när du är klar med julskinkan, glöggen, paketöppningar, och allt annat, återvänd då till det här inlägget och fundera över vad som ger dig frid i livet.

Maslows behovstrappa / behovshierarki är förstås en bra utgångspunkt. Det är givetvis svårt att hitta frid i livet om man är hotad, inte har någonstans att sova eller ingenting att äta. Där måste vi alla förstås börja.

Är de mest grundläggande behoven lösta kan resan vidare börja. Frid är ett tillstånd och vad det gäller ekonomi kan ekonomiska bekymmer utan tvekan göra vem som helst sömnlös.

Se därför till att ha en buffert, minska dina lån och gör dig så fri du kan. Frid är nära kopplat till att vara fri. Oberoende av allt som kan påverka det grundläggande steget i behovstrappan.

Julfrid handlar förstås på något sätt om att en gång per år vara nöjd med sin situation. Det kan du bara bli om du är tryggt förvissad om att den trygghet du byggt upp räcker till.

Naturligtvis kan allt vi bygger upp raseras av saker som sjukdomar, krig, miljökatastrofer och mycket annat – men är vi förberedda så långt det går så har vi gjort vad vi kan.

Med en stor förhoppning om Julfrid hos dig och din familj önskar Money Cowboy en riktigt God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!