Låt inte motgångarna stoppa dig

motgångar

Motgångar och motstånd är en naturlig del av livet. Vi drabbas alla av dem, förr eller senare, men låt dem inte stoppa dig.

I Christopher Nolans Batman-serie säger Thomas Wayne, pappa till Bruce, att anledningen till att han ramlar är för att han ska lära sig att ställa sig upp igen. Det kan låta klyschigt och rentav metafysiskt, men det stämmer. Håll fast vid dina mål och låt inte motgångarna stoppa dig.

Livet är dessutom fyllt av olika sorters konflikter och för min del har konflikterna alltid varit bränsle till att fortsätta resan, att sträva mot målen. Motgångarna är bara hinder som ska övervinnas, och vägen är aldrig spikrak.

Naturligtvis är det här lätt att säga, men svårare att följa. Tricket är att fortsätta sträva med målen i fokus, utan att låta sig nedslås av motgångarna.

Samtidigt, om du blir nedslagen och tappar tron på att du gör rätt, låt processen ha sin gång. Du kommer att lära dig att resa dig och motgångarna blir någonting du kan lära dig av.

Motgångar kommer förstås i många olika skepnader. En börsnedgång eller rentav en börskrasch kommer att kännas om du förlorar mycket värde, men ditt mål är långsiktigt och börsen kommer att återhämta sig. Se istället till vad du kan lära dig. En viktig lärdom är förstås att inte ha allt kapital på börsen och att om du amorterar är det en säker investering som inte påverkas av börsen.

Livet är fullt av andra motgångar som inte är av ekonomisk art. Alla behöver inte vara av det större slaget, som skilsmässa, dödsfall eller sjukdom. Det räcker med att ens karriär inte går åt det håll man vill, eller lönesamtalet inte gav tillräckligt. Men även de mindre motgångarna kan kännas ordentligt, men kom ihåg att det kommer en morgon även nästa dag och det blir bättre.

Om inte det blir sämre, vill säga. Då kan du bara göra på två sätt. Antingen låter du dig nedslås och kuvas, eller så ställer du dig upp igen, redo att tackla nya motgångar.

2 Comments

  1. Ja, det är definitivt de som inte låter motgångar stoppa sig som blir vinnare på börsen. Ingen stans syns det där nog tydligare än just på börsen.
    Mvh investera-pengar.blogspot.se

Comments are closed.