Experiment för mer pengar

Jag blev nyligen inspirerad av både The Dividend Story och Pappa Betalar. Båda inspirerade mig till att öppna en separat depå, där jag bara sätter in pengar som kommer från alternativa inkomstkällor och där målet är att nå 100 000 (en bra nivå som The Dividend Story också siktar på för en alternativ depå).

Hittills har insättningarna för min del enbart kommit från cashback, som exempelvis Refunder (affiliate-länk, går du med får både du och jag 50 kronor), men jag kommer snart lägga till avkastningen från bloggarna.

Fördelen med att göra så här är att dels blir det tydligt vilka pengar som kommer från andra inkomstkällor än de traditionella utdelningarna och den vanliga lönen. Dessutom blir det lite friare i experimenterandet, då jag faktiskt vågar släppa sargen och ta ut svängarna. Status just nu är 1800 pengar, genererat av insatta 1200.

Når jag målet är planen att använda de här pengarna för att amortera. Vilket med andra ord kanske betyder att min plan för att bli helt skuldfri accelererar. Att vara skuldfri är också en förutsättning enligt mitt sätt att se det för att verkligen kunna bli fri.

Alternativa inkomstkällor är ett väldigt intressant område som jag fortsätter utforska. Jag har tidigare tipsat om några varianter och jag letar fler. Har du tips så tveka inte att dela med dig. Mina tips hittar du här.

8 Comments

    • Tack! Och ska bli kul att se hur fort det går, det är ju inte bara cashback som ska in. 🙂

  1. Vad kul! Det kommer gå galant och det ska bli väldigt spännande att följa 🙂

    • Tack! Jag fortsätter följa din tillväxtportfölj också, väldigt kul och som sagt inspirerande! 🙂

    • Tack. Jag har bara tre än så länge, och jag ser egentligen inte det här som något annat än ett experiment. Men jag har en plan att utöka mina inkomstkällor till fyra eventuellt fem. Helst ska tre vara i princip passiva.

  2. Har du några exempel på kostnader/inköp man kan ta via refunder? Hela alltet verkar bygga på att man köper sällanköps-saker, och det gör vi väldigt sällan. Mycket av det vi köper är dessutom second hand, och då blir det ändå billigare än om man köpt nyt fast med refunders rabatt.

    • Absolut, Apoteksinköp (minst tre av de stora apotekskedjorna finns med), böcker, trädgårdsprylar (mer sällan, jag vet, men passade mig perfekt nu när jag byggt ytterligare en altan (Byggmax är med), och en dränkbar pump hade jag också behov av), och kläder/skor. Men även om det är sällanköp är det lika bra att köpa via refunder istället för direkt av en butik. Second hand är förstås en annan sak, det blir alltid billigare. 🙂

Comments are closed.