Den som sår får skörda

skörda

Om jag inte minns fel är det först i Bibeln det gamla ordspråket dyker upp. Det finns en tid för allt, och den som sår får skörda. En tid att så, en tid att skörda, och så vidare.

Nu är jag inte världens mest religiösa person, men det hindrar inte att jag tycker att det finns en hel del värdefulla budskap i många religiösa skrifter. Just den här texten om att det finns en tid för allt tycker jag är extra viktig idag, i denna tid.

Inte minst därför att socialdemokraterna och miljöpartiet, ivrigt påhejade av vänstern, aldrig någonsin har förstått att det går inte att skörda innan man sår. Det är en omöjlighet. Däremot går det att låna och stjäla (det vill säga höja skatterna). Men i grund och botten kan bara en skörd skördas och den först har blivit sådd.

Det här är urgammal mänsklig kunskap. Efter att mänskligheten började slå sig ner och bli bofast var skörden det främsta sättet att överleva.

Därför är det ännu mer underligt att sossarna inte fattar att det går inte att bygga ett samhälle på bidrag. Bidrag skapar inga arbeten, skapar ingen välfärd utan skapar bara en konstgjord andning. Bidrag har sin plats i ett samhälle, men med en arbetslöshet på väg över 10% behövs radikala åtgärder.

Att som vänstern gasta om skattehöjningar är rent vansinne. Höjda skatter kommer bara leda till mer arbetslöshet och mindre arbete, ergo lägre skatteintäkter.

Det gäller med andra ord att så i god tid för att sedermera kunna skörda. Bygg upp svensk industri igen, satsa på billig, ren energi (kärnkraft), satsa hårt på digital infrastruktur och programmeringsskolor, sänk ingångslönerna men låt dem vara högre än bidragen, tvinga ut svenska ungdomar att plocka bär istället för att importera arbetskraft, ta bort restaurangmomsen helt och hållet, sänk bensinskatten och satsa stenhårt på svensk flygfart. Sverige är ett föregångsland inom många områden, och vi kan bygga upp landet igen – och välfärden.

Vilket i sig är intressant. Den som betalar som mest skatt i dag i Sverige får väldigt lite välfärd för pengarna. Och välfärdssatsningarna kommer att utebli helt, om de nu inte sker för lånade eller stulna pengar.

Så Sverige och svenskarna – rösta rätt nästa gång och se till att det blir ett parti som vill så innan skörden som styr Sverige.