Meet the new boss

The Who gjorde sig kända för att vara minst sagt vilda på scen, och slog gärna sönder sina instrument. Ingenting för oss ekonomiskt sinnade förstås, om man inte ser till effekten av att de förmodligen gjorde sig ännu mer kända och således tjänade ännu mer pengar.

Det går naturligtvis att analysera även The Who’s låttexter i all evighet, men det finns faktiskt en hel del djup i flera låtar. Inte minst låten Won’t Get Fooled Again, som avslutas med:

Meet the new boss.
Same as the old one.

Vilket förstås passar utmärkt bra nu när Miljöpartiet valt ett nytt språkrör. Om någon trodde att Miljöpartiet på så vis kommer att staka ut en ny väg där de åstadkommer något på riktigt får nog se sig lurad och inte pissar på medborgarna. Det är bara mer av samma skit som MP kommer leverera.

Om MP hade menat allvar med miljöpolitiken hade de inte bidragit till att sänka Sveriges elförsörjning. Istället för meningslösa projekt kunde de satsat hårt på att förlänga den allmänna garantin för prylar och därigenom tvingat tillverkare att skapa produkter som inte tillverkas för att bytas ut inom något år. De kunde gjort så mycket mer, men istället har MP’s nya språkrör bestämt sig för att minsann göra städerna bilfria. Det är vad hon brinner för, samtidigt som det ska bli lättare att ta ut trängselavgifter och parkeringsavgifter.

Enda effekten med sådana vansinnigheter är att städerna stängs ute för människor som bor utanför städerna. Det intressanta är att hon drar inga gränser för bilar som drivs med fossilbränsle, elbilar får inte heller åka runt i städerna.

Det är ingenting annat än ren elitism. Precis som Miljöpartiet stått för hela tiden. Miljön i världen blir inte bättre med Miljöpartiets politik, världen blir bara mer snedbelastad och de som arbetar får arbeta mer.

Jag hoppas verkligen att alla som någon gång funderat på att rösta på Miljöpartiet tänker till en extra gång. De har inte förbättrat något, snarare tvärtom – och de kommer fortsätta sin elitism.

Meet the new language pipe.
Same as the old language pipe.