Avgå regeringen

avgå regeringen

Gång på gång visar sig den nuvarande regeringens oförmåga att tillgodose samhällets mest grundläggande tjänster och förmågor. Rättvisa, skydd, vård och skola. Det är inte bara hög tid att avgå regeringen, ni kör på övertid.

Coronakommissionen kom fram till, bland annat, att regeringen misslyckats med att skydda Sveriges äldre. Vem som helst med öppna ögon och sunt förnuft kunde se det långt innan Corona slog till. Vem som helst som inte lever i de kommunistiska journalisternas förfalskade och förskönade värld kunde se att socialdemokraterna tillsammans med miljöpartiet prioriterat allt annat än de grundläggande tjänster som samhället/staten ska förse medborgarna med.

Vi har ett av världens högsta skattetryck men eftersom vi också ska agera socialbyrå och bank åt övriga länder och dess medborgare har inte svenska medborgare längre det skydd och den vård vi kan förvänta oss. Det är ett problem som inte uppstod under Coronapandemin.

Vi har också en regering som avsäger sig allt ansvar sedan lång tid tillbaka, och då finns bara en logisk väg att gå. Avgå. Varje död i Corona är ett misslyckande av regeringen, ingen annan. Det är precis på samma sätt som att varje mord, varje våldtäkt, varje misshandel, varje stöld och så vidare är regeringens ansvar. Det är sant att man inte kan förhindra alla brott, men det går att göra betydligt bättre ifrån sig än vad resultatet numera visar på.

Utöver detta har vi journalister som är skandalöst partiska. Se på Marcus Oscarsson, som istället för att väldigt kritiskt granska vad regeringen gör, tar upp Coronakommissionens rapport som något positivt. Han anser att det är positivt att den tillkommer, vilket enligt honom är ett tecken på en sund demokrati. Det är självklart att en sådan rapport ska kunna tillkomma i en demokrati, ändå väljer han att fokusera på det istället för att ge skarp kritik. Å andra sidan är det inte konstigt, han har sedan länge avslöjat sin partitillhörighet. Dessutom ägnar han sig åt någon underlig halleluja-stämning på sin facebooksida där ingen får säga något elakt.

Sverige behöver inte bara en ny regering, vi behöver ett stålbad som rensar ut det sjukliga debattklimat som regerar bland traditionella medier. Som tur är finns det gott om fristående journalister som tagit bladet från munnen och säger lite sanningar. Det vore det på tiden att fler gjorde.

8 Comments

 1. Tyvärr har jag mer och mer landat i synen att detta är vad svensken vill ha. Det verkar inte bättre nämligen. Man hör inte mycket till protester från allmänheten direkt. Jag börjar ge upp om Sverige faktiskt.

 2. Jag oroar mig för att det kommer bli mycket värre faktiskt. Se på USA där demokraterna nästan verkar slå knut på sig själva i sin iver att efterlikna Norden och vår socialdemokratiska modell. Corona, och hanteringen av efterdyningarna, kommer avgöra vår framtid för lång tid framöver tror jag. Jag misstänker att väldigt mycket kommer att ske framöver med argumentationen att det är på grund av corona och vi kommer att acceptera det. Skulderna kommer rusa pga alla bidrag och stöd, skatterna likaså. Inflationen är alla regeringars enda chans att bli av med skulderna som nu läggs på hög. Allt till alla slutar med inget till nån i slutändan. Vi är absolut för blasé, vi är för rika, bekväma och förslappade för att klara en kris på riktigt. Så vi försöker desperat skjuta problemen frmför oss och hoppas det går över. Det verkar vara strategin globalt.

  • Du har helt rätt Tobias, vi skjuter allt framför oss. Och det kommer bli värre om vi inte ser till att exponera galenskaperna gemensamt. Vem röstar på S och MP? Hur kan någon tycka att de gör ett bra jobb med någonting?

 3. Vem skall ta över? Högern har ju visat sig vara minst lika inkompetenta, dessutom ovilliga att regera.

  • Jag har väldigt svårt att hålla med dig om att högern har visat sig vara minst lika inkompetenta. De står i alla fall inte för en totalt oansvarig miljö- och invandringspolitik, om än gamla alliansen har svängt rejält (åt rätt håll). De har varit bra på att kopiera det Sverigedemokraterna har sagt sedan dag 1. Det nya block som kommit fram är alla dagar i veckan bättre än S+MP. Tycker du att S har gjort bra ifrån sig? MP går inte ens att kommentera, det är en grupp idealistiska aktivister som inte har någon verklighetsförankring.

   • Totalt oansvarig invandringspolitik har moderaterna stått för i minst lika hög grad. Att de nu flosklar med tomma ord är knappast relevant. Vilket nytt block avser du? M+Kd är knappast tillräckligt, M+Kd+SD har jag svårt att tro på att det skulle hända.

    • Ja, det kan jag förvisso hålla med om. Moderaterna under Reinfeldt stod för samma sorts oförstånd. Jag tror dock att M+KD+SD kan hända, det är ett av få alternativ som kan fungera i nästa val.

Comments are closed.