Stabila företag delar ut

stabila

Det är gott att se att utdelningarna hos några av mina favoriter fortsätter dela ut samt att de som ställde in förra året delar ut på nytt i år. Axfood och Castellum har ökat sina utdelningar, Peab är tillbaka och nu väntar jag bara på besked huruvida Resurs också återinför utdelningar.

Jag har några fler exempel på stabila aktier, men mest av allt har Telia överraskat. Den nya koncernchefen Allison Kirkby har hittills bara varit en positiv överraskning och jag tror att hon kan fortsätta överraska. Trots allt har Telia tillgångar och en stabil, defensiv verksamhet som under många år gått kräftgång – inte minst tack vare de många underliga affärerna utanför Norden.

Även Ericsson levererar och bör kunna fortsätta ett tag till. Mat, fastigheter, bygg och telekom utgör en bra plattform för utdelningsportföljen, där jag hoppas att Resurs kan stanna kvar. Det finns egentligen ingen anledning till att inte behålla Resurs, även om jag helst ser att utdelningarna kommer igång igen i år.

De är inte de enda företagen i utdelningsportföljen, men några jag gärna lyfter fram eftersom jag både tror på dem och ser stabiliteten som en av de viktigaste attributen. Peab kan man fundera på, byggbranschen är till viss del volatil men samtidigt finns det ett enormt behov i både Sverige och närområdet att investera i både bostäder och infrastruktur – något som Peab är duktiga på.

Skistar är ett annat företag jag ser som stabilt, men jag blev besviken på den inställda utdelningen i december. Med facit i hand fanns det ingen anledning och det borde företagsledningen ha sett. Jag är inte säker på att nuvarande ledning i förvaltar Skistars potential lika bra som de skulle kunna göra. Skistar har i det närmaste en monopolställning som skulle kunna stärkas ytterligare och de kan dra nytta av resor på hemmamarknaderna har fått ett uppsving.

Har du några hörnstenar i din portfölj du gärna lyfter fram som extra stabila?

2 Comments

    • Sant. Och ytterligare ett bolag som behövs, säkerhet kommer dessutom att öka mer i framtiden. Hyfsad direktavkastning också. Bra tips – tack!

Comments are closed.