Så får du snabbast ihop en miljon

ihop en miljon

En miljon är långtifrån tillräckligt för att se sig som ekonomiskt oberoende, men det är en viktig milstolpe och dessutom en gräns som måste passeras. Det finns oerhört många artiklar om hur du snabbast får ihop en miljon, och det är svårt att säga vad som är sant och användbart. Här är min syn på hur du snabbast får ihop en miljon.

Till att börja med är svaret delat i två områden. Dels att tjäna mer pengar, dels att spara eller dra ner på kostnader. Om du snabbt vill få ihop en miljon måste du göra båda delar och du måste fokusera mer på den ena delen (mer om det senare).

Att tjäna pengar och ha flera inkomstströmmar är grundläggande för att kunna få ihop en miljon. Ju mer pengar du tjänar desto bättre. Du kan dock inte nå en miljon om du gör av med alla pengar varje månad. En bra månadslön kan anses vara 50 000 och då får du förmodligen ut strax över 30 000. Om du varje månad gör av med 30 000 (eller mer) så kommer du inte en millimeter närmare miljonen. Det är därför man så ofta pratar om sparkvot, ju högre den är desto snabbare går det att få ihop en miljon.

Sparar du 50% av din lön går det dubbelt så fort som om du “bara” sparar 25%. Inte helt lätt att åstadkomma dock, så därför är det viktigt att du fokuserar på första delen av de två delarna – att tjäna mer pengar.

Så om du vill nå målet att ha en miljon så snabbt det går måste du lägga tyngdpunkten på att tjäna mer pengar. Om du till exempel, för enkelhetens skull, får 10 000 i lön varje månad efter skatt kan du aldrig spara mer än 10 000 varje månad (i praktiken blir din maxgräns lägre eftersom du måste leva). Men om du dubblar din lön har du halverat tiden det tar att få ihop en miljon.

Dock ska man inte lura sig själv, det finns inga genvägar och snabbaste vägen kan ta många år. Men nyckeln till att lyckas ligger i att vara envis och fortsätta kämpa även när det känns svårt. Det går att ta sig ut ur ekorrhjulet, det finns det många exempel på, men du måste fokusera på att tjäna mer pengar om du vill att det ska gå fortare.

1 Trackback / Pingback

  1. Det är inte en miljon kronor du behöver - Money Cowboy

Comments are closed.