När ska vi prata om överbefolkningen på riktigt?

Att inte Miljöpartiet någonsin fattade vad en rotorsak är kan väl inte förvåna någon, men de flesta som inte ser världen genom naiva miljöpartistlinser måste väl rimligen förstå sunt förnuft? Att världen är överbefolkad är en sanning som är svår att säga emot, men det pratas aldrig på riktigt om att lösa grundproblemet och rotorsaken till klimatproblemen.

Medan vi i Sverige under lång tid har ägnat oss åt att förbättra vår klimatpåverkan har övriga världen i mångt och mycket inte gjort det. Det ser jag inte i sig som ett problem, jag är säker på att de flesta länder med en demokratisk regering kommer att komma ikapp och börja återvinna, rena avgaser mer, och så vidare.

Problemet är och har varit att det spelar ingen roll om vi i Sverige har noll i utsläpp och går tillbaka till bondesamhället. Det kommer inte påverka världens klimat ett skit, åtminstone inte ett mätbart skit. Vi är redan i mål eftersom problemet i grund och botten är överbefolkning.

Det finns ingen självskriven rättighet att ett land ska kunna explodera hur mycket som helst i antal människor och sedan dessutom tro att de kan leva som länder som inte gjort det. Exempelvis har Indien 411 människor per km2. Vietnam 289, Rwanda 467, Uganda 177 och Kina 149 människor per km2. USA, som ofta anklagas för att vara mindre bra på klimatarbetet har 34 människor per km2.

Vad tror ni Sverige har?

I Sverige bor, trots den senaste ökningen av invånare, endast 22 personer per km2. Ändå har galningarna i Miljöpartiet försökt förstöra landet fullständigt genom rent idiotiska påfund, som i sin helhet inte gör ett enda skit för jordens klimat.

Jag säger inte att länder som är mindre tättbefolkade ska strunta i klimatarbetet. Alla ska bidra, det är ingen smart idé att släppa ut gifter i atmosfären eller i haven, men de länder som ägnar sig åt att skaffa fler barn än vad landet rimligen kan husera måste sluta med det. De har lång väg att gå och det är en kontroversiell fråga att inte alla ska ha rätt att skaffa hur många barn de vill, men problemet är att de har skaffat så många barn de vill alldeles för länge.

Konsekvensen av en okontrollerad befolkningstillväxt är inte bara klimatutmaningar. Vi kommer få se fler pandemier och det är ingen slump att de uppstår i tättbefolkade områden.

Avslutningsvis, de som tror att Sverige lever som om det fanns tre, fyra, fem eller fler jordklot – det påståendet är baserat på att alla skulle leva som vi gör i Sverige. Om alla hade gjort det hade de också haft 22 människor per km2, vilket exempelvis skulle betyda att Indiens befolkning skulle vara cirka 70 miljoner istället för som dagens 1,3 miljarder.

Det skulle vara mer hållbart för planeten.

2 Comments

  1. Om man frågar kvinnor runt om i världen “hur många barn skulle du vilja ha om du var säker på att de överlever till vuxen ålder?”, vad tror du att du får för svar då? Inte 10-12! Utan 2-3 st. Nu har ju världen blivit bättre jämfört med 1700-talet och många barn överlever de första fem åren, vilket gör att dessa 10-12 alltså överlever och skapar egna familjer. Tyvärr så anser många här i världen, både i öst och väst, att det är väldigt farligt om kvinnor själva fick välja. Oavsett vilken anledningen är till att man vill ha makt över folket så skylls det gärna på skam och moral både i Afghanistan och Texas. För då är det lättare att styra över dem.

    Det där påståendet “om alla levde som i Sverige så skulle vi behöva fler jordklot” är jag dödens trött på! Den mesta energianvändningen i Sverige går åt till uppvärmning på vinterhalvåret, utöver det har vi några väldigt energikrävande industrier i landet (vi, dvs politikerna, har dessutom importerat nya energikrävande företag i form av stora serverhallar). Men vi lagar inte mat över öppen eld och vi slänger inte sopor osorterat i öppna deponier. Om alla levde som vi i Sverige skulle det finnas fler borrade brunnar där folk bor (istället för att behöva vandra långt till en bäck för att hämta vatten) och de 10 största floderna i Asien skulle inte vara så förorenade som de är.

    • Mycket bra poänger och insikter. Kan bara hålla med. Utvecklingen finns ju i mer utvecklade länder, där det till och med blir färre barn per kvinna än så – och det är enbart positivt för planeten. Politikernas lögner om att vi får problem om vi inte föder fler unga människor är irriterande. I ett utvecklat land där befolkningen blir äldre finns alla möjligheter att förändra samhället till att bli ännu bättre, men det är det ingen som vågar.

      Gillar verkligen insikterna kring hur det skulle vara om alla levde som i Sverige, mycket bra!

Comments are closed.