Den verkliga klimatkatastrofen heter Miljöpartiet

Jag tycker helt ärligt att vår miljö är något av det viktigaste vi har och den måste prioriteras. Samtidigt har samtliga partier förutom Miljöpartiet en bra miljöpolitik i stort. Inget parti negligerar miljöns betydelse, så vad ni än väljer kommer det att vara bra för miljön även i framtiden. Förutom om ni röstar på Miljöpartiet.

En gång i tiden hade Miljöpartiet en plats i politiken. Det var när ingen av de andra partierna hade vaknat vad det gäller ett antal olika miljöfrågor. Då var de också pragmatiska även om radikala förslag fanns.

Nu var det många år sedan MP hade någon form av berättigande, i alla fall enligt mitt enkla förmenande. MP har nämligen gått från att värna om miljön till att värna om sig själva. De är teknokrater och aristokrater i en kommunistisk kostym.

Tittar man närmare på deras politik, vilket vem som helst som har rätt att rösta är förbannat skyldig att göra, ser man följande:

Deras språkrör lever inte som de lär

Sist ut är Märta Stenevi med sin uppfart och altan som täcks av betong, trots MP’s starka motstånd mot cement. Dessutom kör hennes man dyra dieselbilar, trots hennes hyckleri om vad hon tycker om diesel. Romson och Lövin var inte sämre de med att hyckla rejält. MP vill att alla andra ska ägna sig åt att försämra sina liv, men skitnar ner miljön på ett fruktansvärt föraktfullt sätt. Titta gärna på artiklarna ovan och se om du hittar ett mönster i hur MP-topparna lever.

De har ingen pragmatisk förankring för sin politik

Vem som helst kan sitta och önska och drömma fram idéer man tycker vore bra för planeten. Det betyder inte att det är vare sig praktiskt genomförbart eller något man borde göra. Exempelvis är MP ett av partierna som starkast förespråkar fri migration, utan att de ens kan se problemen det har medfört eller har någon plan för att integrera och ta hand om människor.

Koldioxidutsläppen har ökat

Under MP’s tid i regeringen har koldioxidutsläppen ökat, trots alla förslag… Det beror givetvis på att deras idéer inte har något att göra med miljöpolitik, utan endast symbolpolitik. Ett exempel är plastpåseskatten, som inte gör ett skit för att inte plast ska hamna i havet. Samma sak med att stänga ner kärnkraft och nu alla turer kring cement. Inget har återigen med verkligheten att göra.

De förstår inte ekonomi

Nu tycker de att vi ska låna för att satsa på gröna innovationer. Det handlar inte heller om bara några kronor, utan åtskilliga miljarder. Lyxfällan kanske kan hjälpa MP att förstå hur ekonomi fungerar. Jag tvivlar dock på att de någonsin kommer förstå, för i grund och botten förespråkar de en planekonomi. Pengar är ointressant när det gäller att prioritera miljön, vilket naturligtvis inte stämmer eftersom hur vi än vrider och vänder på världen kommer marknadsekonomi vara det enda som fungerar.

Om du fortfarande inte är övertygad om att MP är ett katastrofparti, så låt mig gärna veta varför.

2 Comments

  1. Flera sakfel i detta inlägg tyvärr. Jag är inte miljöpartist men här måste jag faktiskt försvara dem. Plastpåseskatten var Liberalernas idé och kom med via januariavtalet.
    “Skatt på plastbärkassar i Sverige är den punktskatt på plastbärkassar som Regeringen Löfven II och de övriga partierna i Januariavtalet beslutade att införa 1 maj 2020. Förslaget fanns med i januariavtalet mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna, där Liberalerna var pådrivande och förslaget var en del av deras politik för grön skatteväxling och del i deras budgetmotion 2019.[3][4] “

    • Sant att L var drivande, men det var regeringen som genomförde. Lyssnar man på Per Bolund får man också MP’s syn på plast. Faktum kvarstår, ingenting som MP gör ger reella miljöeffekter.

      Vilka andra sakfel har du hittat?

Comments are closed.