Kan ni fatta någon gång, Miljöpartiet?

Miljöpartiet, och även sossarna till stor del, fortsätter kritisera den nya regeringen för att den inte gör tillräckligt för miljön och att det är kris i världen för att Sverige inte gör våld på sin befolkning.

Återigen motbevisas de när till och med politrukernas främsta megafon Aftonbladet tar upp frågan. Kina står för en tredjedel av världens utsläpp av växthusgaser – och är på väg mot fyrtio procent. Om vi sänker bensinpriset här i Sverige spelar det med andra ord NOLL roll för hur mycket växthusgaser som släpps ut.

Miljöpartiet har aldrig velat ta i frågan eftersom de inte är ett miljöparti. Har inte varit på länge. Men kan ni som eventuellt funderat på att rösta på dem sluta tro att de är för miljön? Det enda som hjälper det globala klimatet är att sätta press på länderna som fortsätter elda med kol och ohejdat låter sin befolkning växa. Det finns inte batterier till att ersätta hela världens fordonsflotta och kommer heller aldrig att kunna finnas tillräckligt med råvaror för att göra det.

Länder som är gravt överbefolkade måste sluta föda mer än ett barn per par och de måste investera i riktigt ren energi. I Sverige är vi redan i mål med vårt miljöarbete och det finns viktigare saker att prioritera, även om ingen politiker vågar säga det. Sverige måste bli mer konkurrenskraftigt och det snabbt.