Hållbarhetsskola för Miljöpartiet

Miljöpartiet, detta parti fyllt av människor som drömmer om en värld där de inte existerar och som gärna vill ha diktatur för att bestämma om klimatet, saknar riktigt bra idéer för att få en mer hållbar värld.

Hur mycket jag än gillar och uppskattar marknadsekonomi så finns det en baksida. Miljön kan ta skada och tar skada, där den största enskilda anledningen är överbefolkningen. Den är svår att göra något åt, men det finns faktiskt saker vi kan göra för att få en mer hållbar värld och en bättre miljö.

Därför har jag här en hållbarhetsskola för Miljöpartiet och alla andra partier som faktiskt vill göra något åt miljön på riktigt.

 • Underlätta adoption – för alla
  Människor som vill ha barn men inte kan få, av olika skäl, har bara adoption som sista utväg. Underlätta för de människor som vill vara föräldrar och kan vara det, istället för att låta barn som ingen vill ta hand om bo på undermåliga barnhem eller bli sålda i människohandel. Världen behöver inte fler inseminationer, men de barn som inte har någon behöver definitivt föräldrar. Det är dessutom en insats för miljön.
 • Förläng garantier.
  Jag tycker konsumtion är motorn i en marknadsekonomi, men det finns gott om varor som inte ska behöva bytas ut så ofta. Vitvaror, bilar, motordrivna verktyg och inte minst mobiltelefoner kan gott få en lagstadgad garanti på att hålla i fem år (förutsatt att de sköts). Det hade gjort en enorm skillnad för världens miljöpåverkan.
 • Distansarbete
  Covid-19 lärde oss att det går. Underlätta för företag som låter sina anställda arbeta hemma och ge rabatt på arbetsgivaravgifter för att locka. Varje transport till ett kontor som kan undvikas är en miljövinst.
 • Premiera inte överbefolkning
  Jobba med upplysning och information, särskilt i de länder där barnafödandet ligger på över 2 barn / 2 föräldrar. Underlätta för människor att klara sig utan att föda överdrivet många barn. Den här åtgärden kan ensam lösa många miljöproblem.
 • Straffa inte, belöna
  Som med så mycket annat. Straffa inte dåligt beteende, belöna det bra. Det skapar en positiv känsla. Ge rabatt på elen istället för att höja bensinskatten.
 • Jobba med närproducerat
  Alla dagar i veckan är det bättre för miljön att köttet kommer från gården bredvid än från andra sidan jorden. Allt annat är förbannad lögn. Underlätta för svenska bönder, se till att sänka priset på svensk oxfilé så att det ligger under den argentinska oxfilén. Det skapar dessutom arbeten.

Jag har gott om fler idéer, men det här kan ni ju börja med, så gör ni skillnad på riktigt.

2 Comments

 1. Utmärkt! Jag hakar på: Mp borde börja driva en ettbarns-policy om de faktiskt ska vara trovärdiga och inte bara ägna sig åt symbolpolitik! Politiskt självmord naturligtvis men måste vi verkligen hela tiden bli fler för att klara välfärden? Låter misstänkt likt ett pyramidspel i en värld med ändliga resurser… Mp kan ju även utläsas som Migrationspartiet då de vill köra med totalt vidöppna migrationsspjäll, men hur tänker de att alla personerna vi importerar kommer till Sverige? Klimatsmart och kollektivt resande? Några kanske har seglat eller rott genom Medelhavet, ut via Gibraltar och korsat Biscaya-bukten för att så småningom kliva i land och söka asyl i Sverige som första EU-land? För det kan väl aldrig varit så att de flugit rätt till Sverige och struntat i att klimatkompensera för resan? Hehe!

  • Ja, helt klart ett intressant alternativ. Hade de drivit ettbarnspolitik hade de kanske trots allt fått fler röster, då det är mer trovärdigt. Jag tror dessutom att enda anledningen till att sossarna, vänstern och miljöpartisterna vill ha fri invandring är att det säkrar fler röster. Det största hotet mot kommunisterna (S, V, MP) är att folk får det bättre…

Comments are closed.