Ännu en dag, ytterligare en krona

dag

Jänkarna har ett uttryck som jag gillar och gärna kopierar. Another Day, Another Dollar. Man kan tycka mycket om allt och alla, men om det är något jänkarna kan så är det stålar.

Jag vet inte om du har besökt USA någon gång, men när man är där och tjuvlyssnar lite på konversationer runt omkring sig så är det få konversationer som inte handlar om pengar. USA må vara kapitalismens högborg och ibland blir det för mycket, men det finns mycket att lära.

Bland annat amerikanernas sätt att hela tiden försöka sälja mer. Ett exempel är när du ska hyra bil. Även om du har bokat allt som behövs kommer förslagen om extra försäkringar och det spelas hela tiden på otrygghet. Eller att uppgradera bilen för att köra en bil som är mycket roligare, för “bara” några dollar per dag.

Samma sak i butikerna. Köp två, få en tredje gratis. Dagens erbjudande finns i varenda butik. Plus att servicen är helt fantastisk eftersom amerikanerna vet att bra service säljer mer. Yrken som inte kan tjäna något på att vara trevliga erbjuder heller inte någon vidare service.

Nu behöver vi inte importera den amerikanska livsstilen, som har många andra nackdelar, men vi kan gott fokusera lite mer på att tjäna pengar. Du som vill nå ekonomiskt oberoende har stor nytta av att fokusera på intjäning (samtidigt som du är sparsam).

Varje krona är förstås viktig. Det har även amerikanerna insett. Another day, another dollar handlar om just att varje enskild peng, varje krona eller dollar, är viktig. Kan du tjäna en krona extra idag så gör det. Ännu en dag, ytterligare en krona går och bör tillämpas varje dag.

Sedan kan det förstås gå till överdrift och bli en besatthet. Du måste hela tiden vara uppmärksam på att ditt jagande efter en och annan krona inte leder till att du slutar använda pengarna för att frigöra tid och må bättre.

Man kan förstås alltid önska att våra politiker insåg vikten av att även landet bör jaga efter varenda krona, både i intjäning och i att hålla hårt i pengarna. Men det är nog att önska lite för mycket…

2 Comments

 1. Hej Money Cowboy.

  Alltid kul att läsa dina inlägg 🙂 Håller med i mycket du skriver även om jag sällan har tid att kommentera. Jag följer dock bloggen med stort intresse och det gäller alla dina inlägg.

  Ha det bäst 🙂

  Mvh Slimis

 2. Tack Slimis, detsamma. Läser din blogg också och jag gillade inlägget om hållbar ekonomi, ska strax kommentera det. Ha det bäst du också! 🙂

  Hälsningar,
  Money Cowboy

Comments are closed.